Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Πως να προσαρμόζετε μη συμβατούς υπότιτλους!!!!

Και ναι……όλα φτιάχνονται!!
Πρόσφατα ανακάλυψα ένα καταπληκτικό προγραμματάκι που προσαρμόζει τους μη συμβατούς υπότιτλους.
Ο λόγος της αναζήτησης και ανακάλυψης αυτού του προγράμματος είναι το γεγονός ότι βλέπω πάρα πολλές ταινίες και ξένες σειρές με αποτέλεσμα πολλές φορές να αντιμετωπίζω τέτοιου είδους προβλήματα μη συμβατών υποτίτλων.
Παλιότερα όταν έβαζα να δω μια ταινία και έβλεπα πως δεν συμβάδιζαν σωστά οι υπότιτλοι τους διέγραφα και άρχιζα να ψάχνω σε άλλα site μήπως και καταφέρω να βρω τους σωστούς υπότιτλους που ταιριάζουν στην ταινία. Άλλες φορές η αναζήτησή  μου ήτανε επιτυχής και άλλες φορές πάλι δεν κατάφερνα να βρω κάτι.
Έτσι μια μέρα καθώς συζητούσα με κάτι φίλους μου με την ίδια τρέλα με τη δική μου για τις ταινίες, όπως το έφερε η κουβέντα τους είπα τη πρόβλημα αντιμετωπίζω συχνά και μου πρότειναν το πρόγραμμα subtitles modifier. 
Έτσι όταν πήγα σπίτι έσπευσα να το κατεβάσω και να το μάθω, ψάχνοντας για οδηγίες στο google.
Το subtitles modifier λοιπόν είναι ένα πρόγραμμα που σου δίνει τη δυνατότητα να προσαρμόσεις εσύ σωστά τους υπότιτλους. Είναι  πολύ εύκολο στη χρήση αρκεί να θέσουμε το σωστό χρόνο, save as και έχουμε συγχρονισμένους υπότιτλους!
 Παρακάτω σας παραθέτω τις οδηγίες για την εγκατάσταση και τη λειτουργία του.


Καταρχήν αυτό είναι το Link για να το κατεβάσετε:
Αφού κατεβάσετε το πρόγραμμα  εγκαταστήστε το σύμφωνα με τον οδηγό: εκτέλεση και μετά σε όλα next μέχρι να τελειώσει(finish).

1)Αφού γίνει σωστά η εγκατάσταση και το ανοίξετε θα σας εμφανιστεί η παρακάτω εικόνα.

 
2)Πηγαίνετε στην επιλογή file-->open και επιλέγετε τον υπότιτλο που θέλετε να τροποποιήσετε. Αφού ανοίξει θα εμφανιστεί μέσα στο άσπρο πλαίσιο κάπως έτσι.

3) Στην συνέχεια και αφού έχουμε υπολογίσει πόσα δευτερόλεπτα θέλουμε να πάει μπροστά ή  πίσω ο υπότιτλος μεταβαίνουμε στο κουτάκι κάτω αριστερά «manual modification» και βάζουμε αυτή τη τιμή στο δεύτερο πλαίσιο πατώντας το κουμπί + ή - . Για παράδειγμα άμα ο υπότιτλος πηγαίνει καθυστερημένα από τη ταινία 1 δευτερόλεπτο πατάει + 1000 αν πηγαίνει 1 δευτερόλεπτο ποιο γρήγορα πατάω -1000.
 
4) Στην συνέχεια επιλογή file-->save as όπως δείχνει στην εικόνα.

Και οι υπότιτλοί σας είναι έτοιμη για χρήση.  Τόσο απλά…………
Και επειδή πιστεύω πως δεν είμαι η μόνη που αντιμετώπιζα πολλές φορές αυτό το πρόβλημα πιστεύω πως αυτό το πρόγραμμα θα βοηθήσει πολλούς.

1 σχόλιο: