Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Πως να αυξήσετε τις επιδόσεις του υπολογιστή σας!!!

Χτες καθώς έψαχνα στο internet να βρω περισσότερες πληροφορίες για το ReadyBoost (βλ. προηγούμενο άρθρο) που μου είχαν προτείνει για να βελτιώσω την ταχύτητα του pc μου, εντόπισα και ένα άλλο βοήθημα που έχει συμπεριλάβει η Microsoft στα Windows Vista που οδηγεί σε αυξημένες επιδόσεις του υπολογιστή. Το μελέτησα και το βρήκα ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Παρακάτω σας επισημαίνω τι κάνει και πως μπορείτε να το ενεργοποιήσετε ή να το απενεργοποιήσετε άμα δε σας βοηθάει.

Το SuperFetch λοιπόν πρόκειται για ένα νέο σύστημα έξυπνης διαχείρισης της μνήμης, που καταγράφει τις συχνότερα χρησιμοποιούμενες εφαρμογές και ύστερα από αρκετό καιρό παρατήρησης των κινήσεων του χρήστη τις φορτώνει στη μνήμη προτού αυτός τις εκτελέσει. Έτσι βοηθάει να φορτώνονται ταχύτατα οι εφαρμογές που χρησιμοποιούνται ποιο συχνά. Βέβαια έχει και τα κλασσικά μεινοκτήματα που όπως είχαμε μάθει και στο μάθημα των Λειτουργικών Συστημάτων, είναι η συνεχόμενη λειτουργία του δίσκου και η καθυστέρηση κατά την εκκίνηση εξαιτίας της φόρτωσης των εφαρμογών από το δίσκο στη μνήμη. Επιπλέον, η δυνατότητα αποδεικνύεται σχεδόν… άχρηστη για όποιον αλλάζει τις εφαρμογές που χρησιμοποιεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Έτσι λοιπόν ανάλογα από την κατηγορία χρήστη που ανήκετε μπορείτε να το ενεργοποιήσετε ή να το απενεργοποιήσετε. Γι αυτό παρακάτω σας δείχνω που ακριβώς υπάρχει αυτή η εφαρμογή.

1) Πηγαίνετε στο Πίνακα ελέγχου-->Εργαλεία διαχείρισης-->Υπηρεσίες.

2) Εντοπίστε το SuperFetch service, κάντε δεξί κλικ επάνω του και διαλέξτε Properties (Ιδιότητες).

3) Από εκεί αλλάξτε τον τύπο εκκίνησης (startup type) σε “Disabled” (βασικά στην αρχή είναι     προγραμματισμένο να είναι ενεργοποιημένο) και αποδεχθείτε τις αλλαγές.


Είναι απλά βήματα που σε βοηθάνε να ρυθμίσεις εσύ τις εφαρμογές του υπολογιστή σου ανάλογα με το τι τύπος χρήστη είσαι, και ανάλογα με τον τρόπο που δουλεύεις να αυξήσεις και τις επιδόσεις του pc σου. Ελπίζω να σας φανεί ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Προσωπικά το βρήκα αρκετά ενδιαφέρον και πιστεύω πως αυτό οφείλετε στο γεγονός πως στο μάθημα των Λειτουργικών είχαμε μάθει πολλά παρόμοια πράγματα αλλά ποτέ δεν τα είχαμε δει στην πράξη. Έτσι μόλις το ανακάλυψα αμέσως μου κίνησε το ενδιαφέρων και την περιέργεια να δω όντως έστω και σε κάτι μικρό που είναι αυτό, πως λειτουργούν τόσα πράγματα που μαθαίνουμε καθημερινά. Σε άλλη περίπτωση, η παλιότερα πιστεύω θα μου περνούσε τελείως απαρατήρητο και δε θα ασχολούμουν καν μαζί του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου