Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Πως να ηχογραφήσεις υλικό από το internet.

Πριν από πολύ καιρό μια φίλη μου ήθελε να ηχογραφήσει μια εκπομπή μέσα από το internet και με είχε ρωτήσει άμα είχα καμία ιδέα πάνω στο θέμα. Η αλήθεια είναι πως δεν το είχα ψάξει ποτέ και όπως είναι λογικό δεν ήξερα. Έτσι αν και δεν είχα πολύ χρόνο τότε, ε και λίγο η βαρεμάρα τώρα που τα λέμε, λίγο που δεν με ενδιέφερε και πολύ : P, το έψαξα λίγο έως ελάχιστα μπορώ να πω και βέβαια όπως ήτανε αναμενόμενο χωρίς κάποιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Έτσι και το παράτησα.

Αυτές τις μέρες όμως καθώς διάβαζα κάποια μαθησιακά γεγονότα έπεσα πάνω σε ένα άρθρο που μιλούσε για ένα προγραμματάκι που σου επιτρέπει να αλλάζεις τη φωνή σου αλλάζοντας τόνο, βάζοντας ηχώ κ.λ.π.   Το πρόγραμμα αυτό για όσους δεν έχουν διαβάσει το συγκεκριμένο μαθησιακό γεγονός λέγεται Audacity. Είδα λοιπόν το videaki και αμέσως θυμήθηκα τη φίλη μου και το πρόβλημα που αντιμετώπιζε και σκέφτηκα πως αφού μπορεί να ηχογραφεί τη φωνή σου θα έχει και τη δυνατότητα να ηχογραφεί και από το internet έτσι αν και λίγο αργά : P κατέβασα το πρόγραμμα το έψαξα λίγο στην αρχή μόνη μου πειραματίζονταν αλλά πάλι δε κατάφερα κάτι.
Πάνω που ήμουν έτοιμη να το παρατήσω αφού δεν έβγαζα άκρη σκέφτηκα πως άμα δε το βρω τώρα που έφτασα τόσο κοντά δε θα το βρω ποτέ. Έτσι αφού έψαξα στο internet για λίγο τη λύση τη βρήκα τελικά  και εγώ σε ένα videaki στο youtube.

Και άμα δείτε τα βήματα παρακάτω είναι τόσο απλό και εύκολο που αν δεν είχα βαρεθεί να ψάξω λίγο παραπάνω την πρώτη φορά στο internet θα το είχα βρει, θα είχα βοηθήσει και τη φίλη μου και θα ήξερα και κάτι παραπάνω.
Anyway όμως κάλιο αργά παρά ποτέ!!!

Έτσι τα βήματα που ακολούθησα είναι τα εξής:
Αφού κατεβάσετε το πρόγραμμα audacity που υπάρχει δωρεάν στο internet και το ανοίξτε θα σας ανοίξει η εξής εικόνα:

 
Αφού αρχίσει η εκπομπή ή οτιδήποτε θέλετε να ηχογραφήσετε από το internet πατάτε στο κόκκινο κύκλο και αρχίζει να ηχογραφεί όπως το παράθυρο παρακάτω:


Όταν τελειώσει η ηχογράφηση πατάτε διακοπή (κίτρινο τετράγωνο) και μετά file-->εξαγωγή και θα σας ανοίξει το εξής παράθυρο:


Επιλέγετε το όνομα αρχείου και που θέλετε να το αποθηκεύσετε και έχετε έτοιμο το υλικό σας τόσο απλά και εύκολα.

2 σχόλια: