Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Πως να ρυθμίσετε την ένταση των ηχείων, ώστε να βρίσκεστε στο κέντρο του ήχου!!!

Πρόσφατα καθώς διάβαζα ένα περιοδικό στο internet έπεσα πάνω σε ένα άρθρο που μιλούσε για τις δυνατότητες που παρέχουν τα vista και τα windows 7 στο χώρο των multimedia και της ψυχαγωγίας. Το βρήκα αρκετά ενδιαφέρον και μου κίνησε τη περιέργεια να το ψάξω λίγο παραπάνω. Ποιο συγκεκριμένα  περιέγραφε τη λειτουργία αυτόματης εξισορρόπησης και ρύθμισης της έντασης των ηχείων, ώστε να βρίσκεσαι στο κέντρο του ήχου. Παρακάτω λοιπόν σας επισημαίνω τη παρέχει η συγκεκριμένη λειτουργία και πως να τη βρείτε και να την τροποποιήσετε για να ανακαλύψετε και εσείς τα οφέλη της.

Καταρχάς η συγκεκριμένη λειτουργία διαμορφώνει έτσι την ένταση κάθε ηχείου, ώστε αν, για παράδειγμα, το ένα είναι πιο κοντά σε εσάς και το άλλο πιο μακριά, το πρώτο να παίζει με πιο χαμηλή ένταση και το δεύτερο με πιο υψηλή. ΄Ετσι, αντί να πρέπει να μετακινηθείτε εσείς ή τα ηχεία, μετακινείται ο .... ήχος, προκειμένου να έχετε σωστή ακουστική!

Έτσι λοιπόν τα βήματα για να υλοποιήσετε τα παραπάνω είναι τα εξής:

1) Πηγαίνετε στον Πίνακα ελέγχου-->"Υλικό και Ήχος" -->Ήχος.


2) Διαλέξτε την καταχώρηση των ηχείων σας και κάντε δεξί κλίκ Ιδιοτήτες επάνω τους.


3) Από το τρίτο tab Βελτιώσεις ενεργοποιήστε το Διόρθωση δωματίου.


Αυτά ήταν 3 απλά και εύκολα βήματα για να βελτιώσετε την ποιότητα της μουσικής, των ταινιών και άλλου περιεχομένου ήχου στον υπολογιστή σας.

Και λίγες ακόμα πληροφορίες για όσους ενδιαφέρει το θέμα είναι πως στο ίδιο σημείο θα βρείτε τα Ενίσχυση μπάσων και προστασία χαμηλής συχνότητας, Αναπαράσταση περιφερειακού ήχου και Κανονικοποίηση, που διαχειρίζονται τις χαμηλές συχνότητες για να ακούγονται ποιο δυνατά τα μπάσα και πιο πλούσιος ο ήχος, επεκτείνουν τον ήχο ανάμεσα στα ηχεία κάνοντας τον να κυκλώνει τον ακροατή και τέλος εξισορροπούν την ένταση του ήχου τονίζοντας τους χαμηλούς και μειώνοντας τους δυνατούς ήχους, ώστε για παράδειγμα, να ακούγονται καθαρά ακόμη και οι ψίθυροι σε μια ταινία, αλλά ταυτόχρονα να μην .... ανατινάζονται τα ηχεία όταν ακούγεται μια έκρηξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου